Fäbodantien talli

Ratsastuksenopettaja Päivi Hietala

Ratsastuksenopettaja Päivi Hietala on pitkän linja ratsastuksenopettaja, opettanut pätevänä yli 25 vuoden ajan. Päivi aloitti ratsastuksen pienenä tyttönä 70-luvun alussa Mäntässä opettajinaan mm. Irmeli Meisaari, Sari Aminoff ja Ira Aaltonen. Päivi pääsi kilpailemaan jo varhain, legendaarisella "Ura" -suomenhevosella hän mm. sijoittui toiseksi kansallisen tason miniderbyssä.

1981  Päivi valmistui yhteiskunnalliselta linjalta merkonomiksi. Hevosala kuitenkin veti ja hän pestautui Kirkkonummen Ratsastuskoululle Tarja "Tippa" Teräväisen oppiin ja valmentautui Tipan lisäksi Caius Aminoffin tunneilla. 1982 Päivi valmistui ratsastuksenohjaajaksi.

Ypäjän jälkeen Päivi työskenteli useita vuosia maineikkaassa Kaupin Ratsastuskoulussa Tampereella vastaten hevostunneista ja hevosten koulutuksesta. Välissä hän valmistui Ypäjältä ratsastuksenopettajaksi (1984). Kaupin ruuna Karimilla Päivi valmentautui mm. Riitta Heikkilän opissa ja kisasi työn ohessa alue- ja kansallisissa kilpailuissa helppo A -luokkia, kurssitti ja koulutti itseään edelleen. Vuonna -86 Päivi siirtyi Kokkolan Ratsastajien opettajaksi. Välillä hän toimi ratsastuskouluyrittäjänä Nummi-Pusulassa. Vuokratilan tullessa myyntiin Päivi siirsi yrityksensä Kokkolaan, jossa hän toimi vuoteen 2001 saakka, jolloin hänen toinen lapsensa syntyi (Jenni s. -95, Henri s. -01).